"Pim Pim" Johansson föll.

Ingen svensk i Stockholm Open final

”Pim Pim” Johansson bjöd återigen publiken i Kungliga tennishallen på stor tennisdramatik. Finländaren Jarko Nieminen blev dock för svår för Johansson som föll i tre set.

Finnkampen i Kungliga tennishallen blev som väntat en jämn tillställning. Johansson hade inga problem att hålla sin egen serve i det första setet, trots en relativt låg förstaserveprocent.

Finländaren Nieminen som ligger på 19:e plats på världsrankingen trivs i Stockholm och spelade säkert i det första setet, som inte helt oväntat fick avgöras i tiebreak.  

I tiebreaket drog Finländaren det längsta strået och vann med siffrorna 10-8 trots att ”Pim Pim” hade 6-1.

Båda fortsatte att hålla sina servar i det andra setet, dock med viss fördel Johansson. ”Pim Pim” med en hård match i kroppen såg något sliten ut men lyftes av hemma publiken.

Även det andra setet gick till tiebreak. Den här gången höll Johansson nerverna i styr och vann med 7-5

i tredje setet var Nieminen starkare och lyckades efter mycket slit bryta svenskens serve. Nieminen vann det avgörande setet med 6-3.

I finalen ställs Nieminen mot amerikanen James Blake som tidigare på lördagen besegrade Robin Söderling i två raka set.

Stockholm Open, semifinal
arkko Nieminen, Finland-Joachim Johansson, Sverige, 7-6 (10-8), 6-7 (5-7), 6-3,

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".