Dietzsch och Ottey lämnar återbud

Friidrotts-EM som drar igång i München nästa vecka tappar ytterligare en hemmafavorit. Den kvinnliga diskuskastaren Franka Dietzsch blev på onsdagen den tredje tyska och regerande Europamästaren som tvingas dra sig ur tävlingarna på hemmaplan.
Under onsdagen meddelade den tyska diskuskastaren Franka Dietzsche att hon drar sig ur dra sig ur tävlingarna på grund av en hälskada. 24-åriga Dietzsche som dominerat diskussporten de senaste åren blir därmed den tredje regerande europamästaren från hemmanationen att lämna återbud till årets EM. Tidigare har Dietzsches diskukollega Lars Riedel å spjutkasterskan Tanja Damaske lämnat samma besked. En annan färgstark profil, sprinterstjärnan Merlene Ottey, kommer inte heller hon till start. Hon fick nyligen klartecken att hon skulle få tävla i EM eftersom hon numera är slovensk medborgare men en knäoperation har gjort det omöjligt för henne att tävla nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".