Fredrik Ralstrand

Trafikreporter och sändningsledare

Placerad i Stockholm och sänder rapporter i alla P4-kanaler i Mälardalen och norrut samt under kvällar, helger och nätter över hela landet.

Mig hör du i P4, Sveriges Radio.

Är från Stenungsund, har gjort radio sedan 13 års ålder. Utbildat mig inom tv-produktion och journalistik. Började jobba med public service 2001. Bl.a. på SVT som inslagsproducent, reporter och studioman. Har även jobbat på det koncerngemensamma bolaget SRF med telefoni och i SVT:s Tittarservice.

2009 kom jag till Trafikredaktionen/Sändningsledningen efter nästan 3 år som programledare för "Vaken med P3 & P4". Här berättar jag om allt som är infrastrukturstörande. Allt från trafikrelaterade störningar till stora strömavbrott, telestörningar och bränder.

Varje vår bevakar jag Eurovision Song Contest på plats för Sveriges Radio. Det har jag gjort sedan 2006. Sedan 2013 producerar och programleder jag P4s program inför Eurovision.

På somrarna brukar jag programleda morgonprogram i P4. Du kan ha hört mig i P4 Stockholm, P4 Malmöhus eller P4 Väst.

På hösten brukar jag producera mitt eget musikdokumentär-format för P4. Varje år låter jag en känd artists barn välja sina favorit-alster från sin förälders låtskatt. Hittills har det blivit "Min pappa Ted Gärdestad" 2013, "Min mamma Alice Babs" 2014, "Min syster Monica Zetterlund" 2015, "Min pappa Beppe Wolgers" 2016.

Jag arbetar också som guide i Radiohuset i Stockholm och tar emot besök från hela världen som vill se hur vi jobbar.

Är väldigt nyfiken som person och mina specialintressen kretsar kring musik, mediefrågor och sociala normer.

Kuriosa: De 3 sista säsongerna kunde du se mig som en i den fasta besättningen på M/S Freja i tv-serien Rederiet. Och har jobbat med Allsång På Skansen, på Lasse Berghagens tid.

 

fredrik.ralstrand@sverigesradio.se
Twitter: @ralstrand
08-784 50 00

Här kan du ta del av de reportage och program jag producerat: