100 000 besökare väntas till Solna

Arenan Friends kommer att stängas av för biltrafik i samband med att Swedish House Mafia har konsert. Konserterna äger rum på torsdag, fredag och lördag. På torsdag spelar också AIK sin sista match på Råsunda vilket innebär att cirka 100 000 personer kommer att röra sig till och från Solna under torsdagskvällen.

Räkna alltså med stora trafikstörningar i området. Arrangörerna rekommenderar starkt alla som ska till området att avstå från att köra bil.

Var ute i god tid och åk kollektivt.

SL har satt in extrabussar. Normalt skulle kollektivtrafiken slutat gå vid tiden för konserternas slut men SL förlänger nu tiden.

Avstängningarna innebär infartsförbud och parkeringsförbud för all trafik förutom taxi, färdtjänst och boende. Området stängs av för trafik från kl 17:00--01:00 den 22, 23 och 24 november.

Tänk på att det kan vara svårt att komma fram till arenan för att hämta upp barn och tonåringar som behöver skjuts från arenan.

Till och från Friends arena tar du dig enklast med buss, pendeltåg eller tunnelbana.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".