1 av 2
Kimmo Bruk
2 av 2

På finlandssvenska den 25 januari 2009

  • Möt Svenska Finlands Folktings folktigssekreterare Stefan Svenfors som skulle vilja föra över till Sverige de goda finländska erfarenheter om tvåspråkighet. Han berättar också om de många svenska dialekter som pratas i Österbotten.
  • Det industriella samarbetet tvärs över Bottenviken blomstrade i det svenska riket för 200 år sedan. Lilla Kimo bruk i Österbotten nära Oravais var ett levande exempel på handeln i det svenska riket, där järnmalm fraktades från Utö i Stockholms skärgård till Kimo bruk, där det förädlades och de färdiga järntackorna fraktades tillbaka till Järntorget i Stockholm där de såldes.

Den andra programtimmen

  • Houtskär i Västra Åboland håller på att erövras av ryska turister. Semesterbyn i Mossala har varit till salu flera år tills en rysk affärsman kom och köpte hela anläggningen.
  • Möt Anne Berneren som är en tredje generationens familjeföretagare. Hon är nybliven ordförande för finska Familjeföretagens förbund. Anne Berner ska lotsa förbundet åren 2009-2011.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".