Den andra programtimmen

Åländska studenter väljer hellre Sverige före Finland för fortsatta studier
Orsaken är att det är lättare att komma in och studera i Sverige. De flesta skolbarn på Åland vill ändå studera finska i skolan och bli tvåspråkiga. Tre sakkunniga personer från Åland debatterade om ämnet i YLE:s Radio Vega.

Den omtyckta prästen lämnar Kimito

Kyrkoherde Margareta Puiras lämnar prästgården i Dragsfjärd och jobbet i Kimitoöns församling efter drygt sju år. Istället tar hon itu med personalvårdsfrågor inom Borgå stift. Margareta Puiras är inte någon vanlig präst. Hon var mentalvårdare i 20 år, aktiv kommunalpolitiker i Ekenäs och strejkledare i sjukvårdsstrejken på 90-talet. Sen blev hon präst i vuxen ålder.

Sexuella minoriteter i Svenskfinland har en ny koordinator

Fredrika Biström är den nya koordinatorn för föreningen Regnsbågsankan. Regnbågsankan är en förening för sexuella minoriteter i Svenskfinland. Föreningen grundades i mitten av 1990-talet i Ekenäs - då under ett annat namn. Till att börja med var föreningens syfte att hjälpa människor att komma ut ur garderoben och stöda dem i frågor kring sexuell identitet. I dag har Regnbågsankan ett hundratal medlemmar.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista