Professor Markku Rummukainen. Foto: Virpi Inkeri/Sverige Radio
Söndagen den 28 november

Klimatmötet inleds i Mexiko

5:21 min

Sisuradios mest anlitade klimatforskare från Lunds universitet och SMHI Markku Rummukainen kommer och berättar om klimatforskningen och vad han skall göra i Cancun i Mexiko.

Vi träffar också Johanna Karhu från Föreningen Nordens ungdomsförbund och Stockholmsavdelningen FNUS. Hon kommer och berättar om att medlemsskapet är gratis fram till årsskiftet för alla som vill vara med i de gemensamma nordiska aktiviteterna, varav många har anknytning till Finland.

Socialstyrelsen, som övervakar hur hälso- och sjukvården fungerar i Sverige, är den första myndigheten som har en speciell samordnare för nationella minoritetsfrågor. Hon heter Annika Öquist och hon erkänner, att inte ens Socialstyrelsen är insatt i minoriteternas rättigheter.

"Nilsons lag" heter sverigefinske Petteri Nuottimäkis nya bok och det är en satir där den ytterst vanlige huvudpersonen Nilson, med hjälp av några papplådor, hamnar uppe i smöret bland finansmäklare och börstoppar.

Programledare är Maynie Rantala

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista