1 av 2
Botkyrkan poliittinen sihteeri Willy Viitala Kuva: Iris Honkala/SR
2 av 2
Alla moderata politiker har inte alltid kommit så väl överens med streetart-kulturen. Moderaten Mikael Söderlund var kommunpolitiker i Stockholm, han avgick år 2008. Söderlund drev en hård politik mot grafitti, och i gensvar startades en kampanj bland grafittiartister som gick ut på att sprida orden "Mikael Söderlund was here". Kuva: Iris Honkala/SR
Iris Honkalas Grafitti-serie

Moderaten som vill graffitin väl

12 min

Som moderaternas politiska sekreterare i Botkyrka finns det inte mycket Willy Viitala kan säga om graffiti, då det kan uppfattas som partiets officiella ställning. Partiet är mycket hårda när det kommer till streetart, och Willy Viitala vill ändra på den synen genom att skriva debattartiklar och våga vara kontroversiell i sitt eget parti.

- Det är klart att subversiva subkulturer som i en bemärkelse revolterar mot tingens ordning, emot samhället som det är organiserat.. De är ju sällan populära i partier som i stor utsträckning är byggda på konservatism. Så det är ju inte så konstigt att man finner fler grafittiförespråkare till vänster och färre till höger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista