1 av 4
Joakim Pirinen. Foto: Maynie Rantala, Sisuradio
2 av 4
Lassi Karonen. Foto: Erik Regnström/SR Sisuradio
3 av 4
Åsa Larsson. Foto: Maynie Rantala/Sisuradio
4 av 4
Ebba Witt-Brattström. Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Gästspel i riksradion vecka 24:

Sisuradios sommargäster i P4

Måndagens sommargäst är Magnus Carlson, sångaren i bandet Weeping Willows.

Tisdagens sommargäst i P4 är deckarförfattaren Åsa Larsson. Hennes deckare har sålt i över en miljon exemplar bara i Sverige för att inte tala om de över 30 andra länderna dit hennes böcker exporterats. I programmet berättar hon om de starka norrländska kvinnorna, om finskan hon aldrig fick lära sig och om motviljan att sitta i tv-sofforna och agera expert när Knutbymorden uppdagades.

Onsdagens sommargäst är serietecknaren Joakim Pirinen. Han är en av Sveriges populäraste serietecknare och mannen bakom den lönnfeta och smått agressiva figuren Socker-Conny och den överlyckliga Familjen Bra, där alla alltid är glada och där inget ont nånsin inträffar. Själv så har Pirinen en dyster sida som han bejakar genom att lyssna till morbida ljudböcker när han tecknar.

Torsdagens sommargäst är professorn och litterurhistorikern Ebba Witt-Brattström. Hon är så trött på den svenska skolans låga nivå att hon nu tänker flytta till Finland för att spendera sina sista yrkesverksamma år där. Och kanske tar hon maken Horace Engdahl med sig dit.

Fredagens sommargäst är roddaren Lassi Karonen, som är en av Sveriges medaljhopp i London.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".