Ruben Madsen i Finland Foto: Pirjo Rajalakso Sveriges Radio Sisuradio
Sisu på svenska den 15 september

Surströmmingskung på besök i Österbotten

Surströmmingskungen i Finland
5:59 min

Den klassiska norrländska delikatessen surströmming börjar så smått sprida sig även till Finland. I veckans Sisu på svenska träffar vi surströmmingskungen Ruben Madsen som nyligen marknadsförde sin älskingsrätt i Österbotten.

Vi hör också kommunalpolitikern Per-Olof Höög berätta om vad Borås kan lära av Helsingfors. I början av september besökte ett tjugotal ledande politiker och tjänstemän från Borås den finska huvudstaden för att att bekanta sig med den svensspråkiga äldreomsorgen och barnomsorgen i Finland.

Ipana Impro är en nyutkommmen tvåspråkig lärarhandbok för förskolelärare för att stöjda barnens kreativitet. Sisu på svenska intervjuar författarna.

Dessutom hör vi Rosanna Kahelin, som i våras tog examen på Västerås konstskola. Nu har hon sin första egna utställning i kvarnen Westerqvarn i Kolbäck i Västmanland.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".