"Surströmmingskungen" på matmässan i Kauhajoki 2013
Sisu på svenska söndagen den 15.9 kl.10:04

Surströmmingskung på besök i Österbotten

5:59 min

Den klassiska norrländska delikatessen surströmming börjar så smått sprida sig även till Finland. I veckans Sisu på svenska träffar vi surströmmingskungen Ruben Madsen som nyligen marknadsförde sin älskingsrätt i Österbotten.

Vi hör också kommunalpolitikern Per-Olof Höög berätta om vad Borås kan lära av Helsingfors. I början av september besökte ett tjugotal ledande politiker och tjänstemän från Borås den finska huvudstaden för att att bekanta sig med den svensspråkiga äldreomsorgen och barnomsorgen i Finland

Ipana Impro är en nyutkommmen tvåspråkig lärarhandbok för förskolelärare för att stöjda barnens kreativitet. Sisu på svenska intervjuar författarna.

Dessutom hör vi Rosanna Kahelin, som i våras tog examen på Västerås konstskola. Nu har hon sin första egna utställning i kvarnen Westerqvarn i Kolbäck i Västmanland.

Programledare denna gång: Erik Regnström

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista