Finnblicken lyssnar på...

Seriestart: Din guide till låtarna du inte får missa

Finnblicken lyssnar på... är en ny serie där vi guidar dig till låtarna du inte får missa. Det första musiktipset landar i suomireggae-scenen, vilket innebär att det är frågan om reggae producerad i Finland, oftast – men inte nödvändigtvis bara - på finska. Så, låt oss presentera: Puppa J med låten Maailmankansalainen. Det är en sång om att vara fri i världen och känna sig hemma var som helst.

Låten betyder världsmedborgare på svenska och är från Puppa J:s andra soloplatta Kiveliö kutsuu från 2012. Man kan översätta skivnamnet med “skogen kallar”.

Skivan blandar in en hel del folk-, hiphop- och funkelement, men låten Maailmankansalainen hålls på reggaespåret. Det är en sång om att vara fri i världen och känna sig hemma var som helst. Funkar perfekt som soundtrack för den som planerar en längre tids backpacking utanför landets gränser.

Refrängen på svenska: Världsmedborgare, inget kan hindra dig. Världsmedborgare, låt andra bara åka vart de vill. Du är en världsmedborgare, och din adress tillhör inte någon annan. Världsmedborgare, du är hemma vart än du åker. 

Ett nytt låttips varje onsdag

Vi tipsar om en ny låt varje onsdag här på Finnblickens sida och samlar alla låtar på vår spellista i Spotify. (Se länken nedan).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".