Tommy Sundström. Foto: A-L Hirvonen Nyström/SR Sisuradio
#kärienfinne

Tommy Sundström är kär i Heidi Avellan: "Olikheterna lockade"

4:18 min

Tommy Sundström blev kär i finlandssvenska Heidi Avellan för över tjugo år sedan på en språkkurs i Spanien. Kärleken som fick sin början där lever kvar hos Malmöparet. Här berättar Tommy om hur det är att vara kär i en finska.

Idag är de gifta och bor i Malmö. Heidi Avellan arbetar som politisk chefredaktör på tidningen Sydsvenskan och Tommy Sundström är webbdesigner. När de träffades var det olikheterna som lockade.

- Vi är lite olika, svenskar och de som bor i Finland, och det tycker jag syns i Heidi och hennes personlighet. Det är allvar på något sätt. Det är på något sätt kantigare och tydligare. Det hade ju mycket stort inflytande på att det blev vi, skrattar han.

#kärienfinne

Är du också kär i en finne? Mellan den 24:e och 27:e februari vill vi lyfta fram kärlek över kulturella gränser. Vi vill höra din historia. Var med i sociala medier under hashtagen #kärienfinne.

Temat syns på Sisuradios Facebook, Twitter och Instagram. Du kan även mejla till tipsasisuradio@sverigesradio.se eller ringa vår telefonsvarare på 08-784 2400.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista