Popula Gruppfoto #språkband 7 nov 2014
1 av 2
Fullt hus i Populastudion ikväll. Kvällens gäster Sargit Sundström, Marko Saukko och Sanna Saukko med programledarna Erkki och Mazi. Dessutom hade vi Sargits barn William, Sanna och Janiina med, fast på bilden syns bara Janiinas hjässa.
Erkki och Mazi. Foto: Helena Huhta
2 av 2
Erkki och Mazi. Foto: Helena Huhta
Popula

Hur håller du tvåspråkigheten levande?

Populas programledare Erkki och Mazi växte upp i en finsk bubbla i 80-talets Sverige. På gården med andra ungar, hemma och i skolan var det finska som gällde. Men hur är det idag att uppfostra sina barn till tvåspråkighet? Är det annorlunda jämfört med hur det var för ett par decennier sedan? 

I kvällens Popula ska vi prata med unga föräldrar som försöker hålla finskan levande i sina familjer. Vi har bjudit in trebarnsmamman Sargit Sundström som känner sig ensamt ansvarig för att föra språket vidare till sina barn. I studion har vi även Marko Saukko som har en son som han har valt att inte prata finska med, samt Markos syster Sanna Saukko som tidigare har pratat finska till sina barn och nu försöker börja göra det igen.

Dessutom veckans krönika från Helsingfors, denna gång av Ylva Larsdotter.

Popula kl 18:10-19:00 i P4.

#språkband är Sisuradios temavecka om relationen mellan föräldern och barnet där språket spelar roll. Har ni olika språk inom familjen? Hur påverkar det banden mellan barn och föräldrar? Vi vill höra din historia. Delta i diskussionen på sociala medier under hashtaggen #språkband.

Relaterat

Mer om Popula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".