Kalled Mustonen. Foto: Linnea Frank
Skådespelaren Kalled Mustonen. Foto: Linnea Frank
Popula

”Han ser lite farlig ut va?”

Skådespelaren Kalled Mustonen är aktuell både på filmduken och i TV-rutan. Han har ofta fått spela bad guys i filmer. Varför det, undrade Popula och gav sig ut för att prata med de som bestämmer bakom kulisserna.

– Man skulle hoppas att man var helt fördomsfri, men det är man inte som människa, säger rollsättaren Johannes Persson. Han fortsätter sedan till att casta Populas medarbetare till en iskall mördare, en mobbare, en mördare med snällt utseende och en …journalist.

Johannes jobb är att hitta skådespelare till bland annat långfilmer och reklamfilmer. Hur tänker han när han ska välja?

Vår studiogäst Kalled Mustonen syns just nu i en liten roll i TV-serien Torpederna. Han har också nyss avslutat inspelningarna av en långfilm som kommer till biodukarna 2015. Kalled har ofta fått spela skurkar. Vi utreder hans skurkaktighet i verkligheten.

Vi har också träffat SVT Dramas rollsättare Ann Christin Rolén som berättar om hur folk i allmänhet egentligen hamnar i SVT:s produktioner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".