Vuoden 2014 Arjen sankari Nina Uddin. Foto: Akseli Kaukoranta
Vuoden 2014 Arjen sankari Nina Uddin. Foto: Akseli Kaukoranta
Sverigefinnar 2014

Nina Uddin är Årets Vardagshjälte 2014 #sverigefinnar2014

Skaparen av mammagemenskap i Sverige blev framröstad som Årets Vardagshjälte, Nina Uddins facebookgrupp har gett stöd, umgänge och råd till flera hundra medlemmar, över 400 i skrivande stund.

Årets Vardagshjälte Nina Uddin har skapat en efterlängtad, virtuell mötesplats för sverigefinska mammor. Hon har visat med sin Facebook –grupp ”Ruotsinmammat” att gemenskapen kan växa sig stark på nätet. Tack vare årets Vardagshjälte, Nina Uddin,  har hundratals sverigefinnar hittat en egen plats i den finska gemenskapen i Sverige.

– Jag skapade gruppen för att man saknar ett socialt sammanhang när man flyttat sitt liv hit till Sverige. Och jag måste säga att alla vi som nominerats är lika värda att få detta pris, säger Nina på finska.

Årets Vardagshjälte är publikens pris och ges till en person som sätter guldkant på andras vardag. Vardagshjälte blir den som har fått flest röster i nätomröstningen.

Det kom rekordmånga röster i år, totalt 1340. Omröstningen har aldrig varit lika jämn, det var endast ett par röster som skiljde de tre nominerade, Nina Uddin, Maarit Kemi och Pertti Koistinen
ifrån varandra.

Lisää

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".