Vågafinska-kirja. Foto: Salla Valtari / Sveriges Radio Sisuradio.
Boken är här! Foto: Salla Valtari / Sveriges Radio Sisuradio.
Finnblicken

Idag släpps boken #vågafinska

Välkommen till releasefesten för boken #vågafinska onsdagen den 10 december i Radiohuset i Stockholm. Du får ditt eget exemplar av boken och det bjuds på mingel, livemusik och fika.

När vi på Sveriges Radio Sisuradio tog initiativ till #vågafinska hösten 2013, visste vi inte vilken respons vi kunde förvänta oss. Via sociala medier och i radio ställde vi frågan ”Vågar du prata finska?”, och hoppades att människor skulle berätta om hur de använder språket idag. Gör de inte det, undrade vi varför.

Vi blev fullkomligen överösta av svar. Via mail, sociala medier, bloggar och telefonsamtal strömmade berättelserna in och hundratals människor deltog. Det blev ett samtal om identitet, känslor och erfarenheter som knappast lämnade någon oberörd.

I #vågafinska-boken har vi samlat ett urval av alla berättelser som delades under den där veckan i oktober. Glada, sorgliga, viktiga berättelser – publicerade med deltagarnas samtycke precis som de skrevs ursprungligen.

Hjärtligt välkommen till releasefesten i Radiohuset i Stockholm (Oxenstiernsgatan 20) på onsdag den 10 december klockan 18:00. Fri entré. Ingen föranmälan krävs. 

Eventinbjudan på Facebook:

http://bit.ly/vågafinskajulkkarit

Relaterat

Mer om Finnblicken

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".