#Vågafinska-boken, #Vågafinska-kirja. Foto: Sisuradio
#vågafinska

#vågafinska-boken - läs den här!

Ett urval av de berättelser som delades under #vågafinska-veckan i oktober 2013 har nu samlats i en bok. Boken ges ut både i tryckt form och digitalt.

Klicka här för att läsa "VÅGAFINSKA - berättelser om det finska språket i Sverige"

#vågafinska-bokens redaktör är Irma-Liisa Pyökkimies och den grafiska formen togs fram av Noora Holm.

Som hela #vågafinska-veckan är även boken tvåspråkig. Sisuradios texter i boken finns både på finska och på svenska och alla berättelser finns med på språket som de skrevs ursprungligen.

Förord i boken har skrivits av Ramin Farzin, projektledare under #vågafinska-veckan:

"När vi på Sveriges Radio Sisuradio tog initiativ till #vågafinska hösten 2013, visste vi inte vilken respons vi kunde förvänta oss. Via sociala medier och i radio ställde vi frågan ”Vågar du prata finska?”, och hoppades att människor skulle berätta om hur de använder språket idag. Gör de inte det, undrade vi varför.

Vi blev fullkomligen överösta av svar. Via mail, sociala medier, bloggar och telefonsamtal strömmade berättelserna in och hundratals människor deltog. Det blev ett samtal om identitet, känslor och erfarenheter som knappast lämnade någon oberörd.

I #vågafinska-boken har vi samlat ett urval av alla berättelser som delades under den där veckan i oktober. Glada, sorgliga, viktiga berättelser – publicerade med deltagarnas samtycke precis som de skrevs ursprungligen.

Ett stort tack till alla som deltog."

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".