Sveriges Radio. Utrikeskorrespondent.  Detaljer. Mikrofon. Satellit. Anteckningsbok. Simkort. Mobiltelefon.  Foto: Nikolas Kominis

Sinustako Sisuradion toimittaja Göteborgiin?

Sisuradio etsii uutis- ja ajankohtaistoimittajaa Göteborgiin. Hakuaika umpeutuu 8. maaliskuuta.
Lue lisää ja rekisteröi hakemuksesi täällä.

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande är vår värdegrund. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och kulturskapare. I år är vi dessutom, för tredje året i rad, rankade som det företag i Sverige som har högst förtroende. Läs mer på sverigesradio.se.

SR Sisuradio är en finsk- och tornedalsfinsk kanal inom Sveriges Radio med reportrar i Stockholm och sju olika regioner i landet. Nu söker vi en nyhets- och aktualitetsreporter till vår redaktion i Göteborg som ingår i produktionsgruppen Länsi/Väst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att producera nyhets- och aktualitetsinslag till Sisuradios nyhets- och aktualitetsprogram. Bevakningsområdet är Göteborg med omnejd och där bevaka frågor som berör den sverigefinska befolkningen. Till arbetsuppgifterna hör också att leda program, fotografera och webbpublicera.

Bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som har journalistisk utbildning. Det är viktigt att du har kompetens särskilt i nyhets- och samhällsjournalistik. Du har också erfarenhet av etermedia, gärna erfarenhet som reporter/programledare. Du behärskar finska och svenska både i tal och i skrift. Du har kunskaper om den finska minoriteten men också andra nationella minoriteter i Sverige samt om det svenska samhället. Det är viktigt att du har god kännedom om samhällsutvecklingen i Göteborgsområdet. Körkort är ett krav för att kunna lösa dina arbetsuppgifter. Som person är du initiativtagande, självgående, samarbetsinriktad och stabil.

Vad erbjuder vi?

Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2015-04-13.

Ansökan

För en komplett ansökan, utöver CV och personligt brev, ber vi dig att skicka in arbetsprov på nyhets- och aktualitetsjournalistik. Din ansökan registrerar du senast 2015-03-08.

Vill Du veta mer?

För frågor kring tjänsten kontakta kanalchef Sofia Taavitsainen 073-328 09 23. För frågor kring din ansökan kontakta Riikka Heinola, HR-partner, 08-784 97 62.

Fackliga frågor besvaras av Eija Björstrand, SJF, tel 070-659 64 03, Tuomo Rouhiainen, Unionen, tel 073-328 09 14. Representant för SACO nås via via saco@sverigesradio.se.

Välkommen med Din ansökan!


Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".