Erikas fredagslyxiga karelska piroger
1 av 2
Kocken Erika Öist tipsar om hur man kan pimpa upp den klassiska karelska pirogen. Fotomontage: Erkki Kuronen, Sveriges Radio Sisuradio, Pixabay CC-0
Kocken Erika Öist bakom disken i sin restaurang. Foto: Erkki Kuronen / Sveriges Radio Sisuradio
2 av 2
Kocken Erika Öist bakom disken i sin restaurang. Foto: Erkki Kuronen / Sveriges Radio Sisuradio
Popula med Maija Waris och Erkki Kuronen

Lyxirecept Karelsk pirog

Kocken och krögaren Erika Öist pimpade upp den klassiska karelska pirogen i veckans Popula. Här kommer the luksusresepti, prova gärna hemma.

Du behöver:

Karelska piroger (frysta funkar, vi dömer ingen)

"Fattiga riddare-smet": ägg, mjölk, smör (till stekning)

Till servering: smetana, karelsk kaviar (störkaviar), hackad rödlök, citron och dill.

Gör så här:

Plocka fram tinade karelska piroger.

Doppa dem i "fattiga riddare-smeten".

Stek dem frasiga i smör.

Servera med en klick smetana, störkaviar, hackad rödlök, citron och dill.

Hyvää ruokahalua, smaklig måltid!



Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".