Valkoinen tausta ja henkilöt Hanna Lindberg, Helena Huhta, Taneli Männikkö, Jorma Ikäheimo ja Erpo Heinolainen
1 av 2
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges radio
Valkoinen tausta, Helenalla nahkatakki, Jormalla vaaleanruskea takki
2 av 2
Helena Huhta ja Jorma Ikäheimo Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
I kanalerna P2, i Stockholm P6, Sisuradio och SR Play-appen

Hej och välkommen ny talkshow á la Sisuradio: Iltapäivä!

I den nya talkshowen på finska, Iltapäivä, träffar Helena Huhta och Jorma Ikäheimo gäster från Sverige och Finland. Det pratas om veckans snackisar och vi får veta vad som gör Jorma irriterad och Helena förtjust.
Måndag till torsdag kl. 13.00 - 14.45 och alltid på sverigesradio.se/sisuradio!

Sisuradios Iltapäivä (översättning: Eftermiddag) följer med sin tid – i det aktuella nöjesprogrammet får vi reda på vad som är inne och ute, samt vad som är det nyaste från Finland.

"Iltapäivä är ett aktualitetsprogram som i sitt sätt ändå skiljer sig från 'traditionella' aktualitetsprogram. Egentligen kan man säga att Jorma och Helena är omvärldsanalytiker. För lyssnaren filtreras dagens största samtalsämnen just genom deras upplevelsevärld!"

Under de första veckorna i Sisuradios Iltapäivä hör vi gäster som MMA-kampsportaren Makwan Amirkhani som tituleras Finlands Zlatan, författaren och journalisten Philip Teir samt musikern Mirel Wagner.

Överraskande perspektiv och tuffa situationer

På överraskande platser hittar vi också programmets flygande och farande reporter, eller rättare sagt erporter, Erpo Heinolainen. Lyssnaren får följa med Erportern till bastun, på fisketur och på teater, lära sig laga smörgåstårta och gå på sånglektion. Erpo Heinolainen är alltid redo att bjuda på sig själv!

"Erportern tittar, testar och berättar om vad som händer, alltid i direktsändning!"

Finlands aktuella samtalsämnen analyseras och kommenteras i Sisuradios Iltapäivä av olika medhjälpare från Finland, bl.a. Sisuradios korrespondent Katri Nisula.

Iltapäivä (på finska)
måndag till torsdag klockan 13.00-14.45 
Sisuradio i DAB-radion/digitalt, i P2 / P6 i Stockholm 
Sveriges Radio Play-appen
Det går att lyssna på programmet i efterhand i appen och på Sisuradios webbplats www.sverigesradio.se/sisuradio


Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista