Popula Arja Saijonmaa schlagerdivan från barrikaderna
Populas programledare Maija Waris och Erkki Kuronen med Arja Saijonmaa och Tony Sjöman. Foto: Mattias Ahlm, SR / Marika Pietilä, SR / Tony Sjöman
Popula

Arja Saijonmaa – schlagerdivan från barrikaderna

40 min
Arja Saijonmaa kommer till studion och pratar schlagerdängor och politiskt patos. Erkki snackar med Tony Sjöman, graffittimålaren från Bergsjön som etablerat sig på New Yorks gatukonstscen.

Arja "The-One-And-Only" Saijonmaa. Äntligen har vi lyckats fånga henne! För många i Sverige är hon lika med Vem e du vem e jag och melloglitter, men hon har en enorm artistisk bredd och ett konstnärskap sprunget ur 70-talets politiska barrikader. Idag är hon stolt goodwill-ambassadör för FN:s enhet UN Women och djupt engagerad i frågor som rör jämställdhet och kvinnors rättigheter.

Vi hälsar även på i New York hos Tony Sjöman aka Rubin415 som började med graffitti i betongen i Göteborg. Idag målar han på väggar i Bronx, designar vattenflaskor åt Michelle Obama och ställer ut på tjusiga gallerier på Manhattan och världen över.

Programledare Erkki Kuronen och Maija Waris

Programmet sändes första gången 4 mars 2016.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista