Dumpstra med Kristian Anttila
Populas programledare Erkki Kuronen och Maija Waris med Kristian Anttila och Matti Ollikainen. Foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio / Erkki Kuronen, Sveriges Radio Sisuradio
Popula i P4 och Sisuradio kl 20.40

Dumpstra med Kristian Anttila

På långfredag dejtar vi Kristian Anttila bakom livsmedelsbutikens soptunna och går bananas bland prima bananas. Och så pratar vi teatermusik med Matti Ollikainen och ringer Helsingforsälskaren Eva.

Kristian Anttila har inte behövt gå och handla mat på flera år, istället dumpstrar han det mesta han behöver.

– Svinnet är helt absurt. Rent moraliskt har jag allt på min sida, säger han. Vi följer med Kristian på en sen kvällspromenad i Göteborg och pratar om kasserade bananer, nya skivan, om att må psykiskt dåligt och om de finska rötterna i Rovaniemi.

Matti Ollikainen är något av en doldis men hörs bakom artister som Håkan Hellström och Mando Diao. Dessutom är han aktuell med Stockholmspremiären av Fosterlandet som han komponerat musiken till.

– Jag tänker inte på mig själv, det handlar bara om att musiken ska bli perfekt och så vacker som möjligt, beskriver ödmjuka Matti sitt arbete.

I Haloo Helsinki ringer vi till reklamaren Eva Niskanen i Helsingfors som berättar om kärleken och nostalgin hon känner för sin hemstad. Dessutom uppmärksammar vi att Sisuradio och Radio Romano från och med april är syskonredaktioner. Programledaren Margrethe Balok kommer till tvåspråkiga Populastudion och lär oss bland annat att önska glad påsk på romani chib!

Popula – inte riktigt klok radio på finska och svenska!
Långfredag 25 mars kl 20.40–21.40 i P4 och Sisuradio
Programledare Erkki Kuronen och Maija Waris

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista