Ella Boucht
Ella Boucht blev chockad när hon såg mejlet från Rihannas stylist. Foto: Sari-Anna Söderman, Sveriges Radio Sisuradio
Finnblicken

Rihanna bär finländska Ella Bouchts kreationer

Lyssna på finska: "Jag trodde det var ett skämt"
1:07 min

Nyutexaminerade designstuderanden Ella Bouchts jacka blev över en natt känd i hela världen när artisten Rihanna bar den fluffiga kreationen under Paris Fashion Week. Ella trodde först att allt bara var ett skämt. Nu vill flera modeskapare samarbeta.

Det hela började under Stockholm Fashion Week. Nyutexaminerade textildesignern Ella Boucht och hennes klasskamrater från Borås fick öppna modeveckan.

Efter det fick finlandssvenska Ella plötsligt ett mejl av någon som sade sig vara Rihannas stylist.

– I mejlet stod det Ella Boucht och Rihanna. Först fattade jag ingenting. Det var Rihannas stylist som undrade om Rihanna kunde låna ett par exemplar till ett evenemang i Los Angeles.

Snokade runt på Instagram

Ella trodde först det var ett skämt. Hon kontrollerade noga om den här stylisten verkligen existerade och till slut hittade hon en bild på stylisten och Rihanna på Instagram.

Det var en fantastisk känsla, men samtidigt vågade jag inte tro att hon skulle använda kläderna. Det var först när jag såg den här bilden från Paris som jag tänkte att det verkligen var på riktigt.

Den fluffiga jackan var bara en början. Redan i nästa vecka kommer vi troligtvis att se Rihanna i något annat, också designat av Ella Boucht.

– Rihanna fick också en svart elegant overall av mig, den ska hon troligtvis bära inom de närmaste veckorna.

Vill fortsätta studera

Ella Boucht har efter detta blivit kontaktad av medier och av andra designer, som gärna vill samarbeta.

Ella är glad att att många dörrar har öppnats. Men hon är inte klar ännu. Hon vill lära sig mer.

Som nyutexaminerad från Swedish School of Textiles i Borås vill Ella så småningom studera vidare vid något masterprogram. Hon har nyligen flyttat tillbaka till Helsingfors.

– Jag är glad att det jag gjort fått publicitet. Men jag ser mig själv fortfarande som en studerande, jag är ingen färdig designer än.

Fluffiga jackan inte till salu

Många undrar kanske nu hur man kan få tag på jackan. Men Ellas kreation är inte ännu till salu. Dessutom är oversize jackan kanske inte det mest praktiska plagget.

– Den är helt otroligt stor, varm och väldigt tung. I det här stadiet skulle jag säga att den snarare är en showpiece än något att bära till vardags. En prototyp för att visa proportioner och hur material kan användas.


Relaterat

Mer om Nöje & populärkultur

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".