Klara vappen med svensk alkoholpolitik, finsk sima och en månskensbonde!
Elina Yli-Torvi, Elisa Stobin, Erkki Kuronen, Markus Bergfors och Jasmin Lindberg. Foto: SR Sisuradio / Sveriges Radio
Popula i P4 och Sisuradio fredag 28 april kl 20.40

Klara vappen med svensk alkoholpolitik, finsk sima och en månskensbonde!

Popula firar valborg. Elina Yli-Torvi, pressansvarig på Systembolaget, kommer till studion och Markus Bergfors, Månskensbonden släpper en ny singel. Erkki och Jasmin prövar sima med tippaleipä.

På söndag firar vi valborg, en högtid som inte bara innebär majbrasor, mösspåtagning, vårsånger och sima – det är även en högtid som förknippas med fylla eller åtminstone en ökad alkoholkonsumtion. Elina Yli-Torvi är pressansvarig på Systembolaget. I studion ska vi få klarhet i den svenska alkoholpolitiken. Varför kritiserade Systembolaget Finlands lagförslag om en liberalare alkohollag? Och vad tror Elina om Systembolagets framtid?

Nattfilen, så heter Månskensbondens nya singel. Vi har träffat frontfiguren Markus Bergfors i replokalen inför helgens spelningar på Finntastic Festival i både Göteborg och Stockholm. Lyssna hur det låter bakom kulisserna och varifrån namnet Månskensbonden egentligen kommer. Och vad är en nattfil egentligen?

Vad vore vappu utan sima..? Erkki och Jasmin träffar Elisa Stobin som bjuder på Finlands valborgsdryck med valborgsbakverket tippaleipä. Elisa berättar allt om finska valborgstraditioner och varför alla borde dricka sima.

Trevlig valborg! Klara vappen!

Popula – inte riktigt klok radio på svenska och finska

Fredag 28 april kl 20.40 i P4 och Sisuradio
Programledare Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen
Facebook/Instagram/Snapchat: SRPopula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".