Finnblicken

App för mammor som vill träffa andra mammor

0:20 min

Den finska appen Momzie där småbarnsmammor kan träffa andra mammor som saknar sällskap har funnits i Finland i ett år och har nyligen lanserats också i Sverige. Men papporna får än så länge inte vara med.

Hanna Lilja som har utvecklat appen fick idén när fler och fler av hennes vänner blev gravida och fick barn och hon insåg att de var ensamma en stor del av dagarna.

Genom appen Momzie kan mammor hitta andra mammor som vill ha sällskap på flera hundra kilometers håll. Lite som datingappen Tinder men målet är här snarare att gå på en kompisdate.

I sin profil kan man nämna om man söker sällskap i lekparken eller om man bara vill ta en fika.

Men appen riktar sig enbart till kvinnor.

Hur är det med papporna som är hemma med sina barn, tror du inte att de också kan sakna sällskap?

– För tillfället är appen bara för mammorna. Vi ville skapa ett forum för bara kvinnor. För många kvinnor är det viktigt att dela sina tankar och upplevelser med andra kvinnor i samma situation. Men tanken finns att utvidga det. Om det sedan blir en helt egen app för männen eller en gemensam är ännu öppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista