Svenska och finska vindar möts i Göran Månssons flöjt
Jasmin Lindberg, Julia Jääskö, Kirsi Ojala, Göran Månsson och Erkki Kuronen. Foto: Martina Holmberg / SR Sisuradio / Privat
Popula

Svenska och finska vindar möts i Göran Månssons flöjt

42 min
Hör flöjtmästarna Göran Månsson från Sverige och Kirsi Ojala från Finland. Och så pratar vi liv och död med Julia Jääskö.

Blockflöjt, offerdalspipa eller norderöpipa? Göran Månsson har med sig ett helt flöjtbatteri till Populastudion. Göran är en av medlemmarna i Zephyr och Vindarnas möte - Tuultenpesä. På meritlistan finns allt från drottningens stipendium till Melodifestivalen. Vi pratar om folkmusikens kraft och naturens betydelse. Dessutom ringer vi ensemblekollegan Kirsi Ojala i Finland för att höra mer om musiksamarbetet.

Jasmin och Erkki träffar även Julia Jääskö som flyttade till Stockholm från Tammerfors ett par år sedan. Hur är det nya livet i Sverige och vad är annorlunda jämfört med Finland?

Vi ska även prata om döden i veckans Popula. Julia, Veera, Heli, Milla och Paulina funderar kring saker som hur vi vill bli begravda och vad döden innebär för oss.

Repris från 5 maj.

Fredag 25 aug kl 20.40 i Sisuradio
Programledare Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen
Instagram/Facebook/Snapchat: SRPopula

Mer om Popula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".