Päivi Hällström, barnboksförfattare, med en stor blombukett i famnen
Päivi Hällström är den fjärde pristagaren av Markku Peura-priset. Foto: Hinni Hirvonen, Sisuradio

Minoritetsspråkspris till barnboks-författaren Päivi Hällström

Lyssna på finska: Päivi Hällströms reaktion till priset
0:06 min

Hällström är den fjärde att tilldelas priset.

Suomeksi: Ruotsinsuomalaisten vähemmistökielipalkinto Päivi Hällströmille

Sverigefinländarnas Delegation delade igår ut Markku Peura- minoritetsspråkpriset till författaren Päivi Hällström, som skriver tvåspråkiga barnböcker.

Minoritetsspråkspriset delas ut till en person, organisation eller institution. Den som får priset ska med sitt arbete ha främjat sverigefinska barn eller ungdomars intresse och upprätthållande av det finska språket, eller på något annat sätt gynnat det finska språkets ställning och status i Sverige.

Päivi Hällström tilldelades priset enligt motiveringen: "Hennes böcker och arbete inspirerar tvåspråkiga barns utveckling", och för att hon utmärkt sig genom sitt arbete med att främja det finska kulturarvet för sverigefinska familjer.

Jag kunde inte föreställa mig att jag skulle få priset. Det här är ett bevis på att det finns väldigt lite material för sverigefinska barn. 

Hällström är jätteglad och ser priset som ett erkännande för sitt språkarbete. 

Relaterat

Mer om Språk & identitet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".