Panu Heiskanen, Jasmin Lindberg, Erkki Kuronen och Julia Wiraeus
Panu Heiskanen, Jasmin Lindberg, Erkki Kuronen och Julia Wiraeus Foto: Privat / Martina Holmberg, Sveriges Radio
Popula

Popula pratar kvinnors roll i dagens Indien och hållbart mode

33 min

Panu Heiskanen pluggar modevetenskap och vill att vi ska shoppa smart. Journalisten Julia Wiraeus är aktuell med sin bok om kvinnors roll i Indien. Repris.

Vi får besök av Panu Heiskanen som studerar företagsekonomi och modevetenskap på Lunds universitet. Panu tycker att modeindustrin som den ser ut idag är ohållbar i längden och vill att vi ska vara medvetna konsumenter.

I Populas andra del kommer journalisten och författaren Julia Wiraeus till studion. Julia har bott och arbetat i Indien och är aktuell med boken De kallade henne Delhi Braveheart som handlar bland annat om den uppmärksammade våldtäkten på en buss i Delhi där den 23-åriga Jyoti dog. Men boken behandlar även kvinnors och transpersoners roll i Indien idag med dejtingappar, tabubelagd mens och annat. Varför ville Julia skriva boken? Och varför just Indien?

Programmet är en repris från september 2017.

Popula med Erkki Kuronen och Jasmin Lindberg
Fredag 7 sep kl 20.40 i P4 och Sisuradio
Facebook/Instagram: SRPopula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".