Eldig flamenco, stolta sverigefinnar och turism mellan våra två länder
Venla Odenbalk, Pia del Norte Pohjakallio, Jasmin Lindberg, Erkki Kuronen och Martina Ahlberg. Foto: Popula / SR Sisuradio
Popula

Eldig flamenco, stolta sverigefinnar och turism mellan våra två länder

I veckans Popula blir det lite av varje, men med flamencon i fokus! Pia del Nortes passion för denna dans har inga gränser. Dessutom Venla Odenbalk och Martin Ahlberg.

Pia del Norte Pohjakallio vet hur man stampar igång en publik. Redan som femåring blev hon frälst av flamenco och idag driver hon flamencoklubb i Stockholm samtidigt som hon hinner vara ett levande danskonstverk i Jönköping. Pia kommer till Jasmin och Erkki i Populastudion med kastanjetterna i ett fast grepp och värmer upp den grå novemberkvällen med sydländsk hetta!

Känner du till hashtaggen #stoltsverigefinne..? Venla Odenbalk är verksamhetskoordinator på Sverigefinska ungdomsförbundet och berättar allt om hashtaggen som nu blivit till en bok som samlar berättelser och tankar från unga sverigefinnar idag!

När reste du senast till Finland? Reser svenskar överhuvudtaget till Finland eller går trafiken bara åt andra hållet? Martin Ahlberg är resekonsult och veteran i resebranschen och vet allt om turismen mellan våra två länder.

Popula – tvåspråkig radio med lite av varje
Fredag 17 nov kl 20.40 i Sisuradio
Programledare Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen

Facebook/Instagram/Twitter: SRPopula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista