Lisa Miskovsky
Lisa Miskovsky uppträder på #mittfinland live på Södra Teatern 29 november. Foto: Jan Jacobson Sveriges Radio Sisuradio
Finnblicken

Lisa Miskovsky sjunger för första gången på finska

0:47 min

Lisa Miskovsky sjunger sin favoritlåt från barndomen och för första gången uppträder hon på finska. Hon ska sjunga Pepe Willbergs låt Olen ihminen på den direktsända #mittfinland live -konserten.

Lisa Miskovsky är en av de som kommer att fira Finlands självständighet genom att sjunga på den direktsända konserten #mittfinland live.

För första gången i mitt liv ska jag sjunga på finska. Det är kul att utmana sig själv. Det kanske blir lite fel här och där, men jag vill ändå göra det.

Genom musiken kan man bli bättre på ett språk, tror Lisa.

– När jag var liten och sjöng med i finska låtar visste jag inte vad allt betydde. Men får jag lite mer kött på benen så ska jag väl nog börja snacka finska bättre snart.

På konserten kommer Lisa att sjunga Pepe Willbergs Olen ihminen, vilket betyder jag är en människa på svenska.

Det kommer att ta mig tillbaka i tiden. Det här var min favoritlåt av alla Pepe Willberg & The Paradise låtar jag lyssnade på som liten.

– Jag har bett min mamma översätta texten så jag ska förstå. Men det är svårt eftersom det är så många ord som saknas på svenska. Finskan är ett väldigt rikt språk.

Lisa Miskovsky kommer att uppträda med en annorlunda version av Pepe Willbergs låt tillsammans med Darya & Månskensorkestern.

– Månskensorkestern har ett otroligt fint och genuint sätt att tolka musik på, det är jag inte nervös för. Jag är bara nervös för att jag ska ha något konstigt uttal när jag sjunger.

Lisa berättar också att hon är speciellt glad för att hon ska få uppträda på samma scen som Iiris Viljanen, en artist hon beundrar.

Lisa Miskovsky uppträder på #mittfinland live på Kägelbanan i Stockholm 29 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista