Kom i stämning inför #MittFinland Live tillsammans med Lisa Miskovsky och Kristian Anttila
Lisa Miskovsky, Kristian Anttila, Ilja Karilampi samt programledarna Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen. Foto: Erkki Kuronen, Jan Jacobson, Lina Puranen / SR Sisuradio
Fredag 24 nov kl 20.40 i Sisuradio

Kom i stämning inför #MittFinland Live tillsammans med Lisa Miskovsky och Kristian Anttila

I Popula laddar vi inför den stora galakonserten #MittFinland Live. Artisterna Kristian Anttila och Lisa Miskovsky berättar om sina förväntningar inför den stora kvällen.

Finland fyller 100 år i år och för att hylla det har Sisuradio under året samlat in minnen och berättelser kopplade till Finland. Allt från mormors varma famn till sauna och somrarna i Finland. Projektet har gått under namnet #MittFinland och onsdag 29 november är det dags för en musikalisk kärleksförklaring till Finland – Sisuradios direktsända konsert #MittFinland Live. Kristian Anttila och Lisa Miskovsky är några av artisterna som ska uppträda under konserten.

Göteborgska popmusikern och indiepopfansens halvgud Kristian Anttila brukar förknippas med Västra Frölunda, förorten söder om Göteborg. Rovaniemi i norra Finland kanske inte är lika betydelsefull för Kristian, men nu som vuxen har han börjat upptäcka sina finska rötter. Det är en process som bara börjat, han beskriver själv Finland som något "kittlande diffust"... På #MittFinland Live kommer Kristian för första gången att sjunga på finska, i en duett med Iris Viljanen!

Även artisten och låtskrivaren Lisa Miskovsky kommer att sjunga på finska för första gången på konserten. I Popula berättar hon hur viktigt det känns att få göra det. Vi får även höra varför hon ibland behöver tvinga sig själv till scenen för att kunna "ta en paus" från alla andra musikintressen. Sisuradios Jan Jacobson intervjuar Lisa i Umeå.

Dessutom tar vår kulturreporter Lina Puranen med oss till Kulturhuset i Stockholm där vi får möta konstnären Ilja Karilampi. Ilja är en av konstnärerna som just nu medverkar på utställningen Folkmusik 2.0 – Svensk Hip Hop på Kulturhuset i Stockholm. Han berättar hur hiphopen påverkar mode och hur den kan vara en katalysator för nya uttryck som sedan blir mainstream.

Popula – tvåspråkig radio från norr till söder och öst till väst!
Fredag 24 nov kl 20.40 i Sisuradio
Programledare Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista