Popula dansar finskt disco!
Populas programledare Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen sänder direkt från Finskt disco på Finlandsinstitutet i Stockholm. Foto: Katriina Mäkinen / Bildbearbetning. Erkki Kuronen/SR Sisuradio
Popula

Direktsändning från Finskt Disco!

Popula firade Finland 100 år i discotakt direkt från Finlandsinstitutet. Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen sände bland hundratals discofans.

Hur kommer det sig att gamla finska discohits från 70- och 80-talen plötsligt blivit så poppis? Är det nostalgi? Är det roligare att dansa till Djingis Khan och Rasputin på finska än på originalspråket? Eller det månne det redan klassiska videoklippet med den finska discodanslektionen som ligger bakom..?

Det tog vi reda på i fredags när Finskt Disco slog upp portarna på Finlandsinstitutet i Stockholm. Populas programledare Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen var med och förmedlade discostämningen till alla som inte kunde vara på plats.

Det här är också vårt sätt att fira Finland 100 år – massa skön finsk discomusik och dansglada människor en hel timme!

Popula – discoradio från dansgolvet

Programmet är en repris från 1 december 2017
Programledare: Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen
Facebook/Instagram/Twitter: SRPopula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista