Ari Lipponen, Mike Lazarevic och Danny
Gruppträningsinstruktören Ari Lipponen till vänster, programledarna Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen med Danny mellan sig och vegankocken Mike Lazarevic till höger. Foto: Popula / SR Sisuradio
Sisuradion kaksikielinen perjantai-illan viihdyke

Mike lagar veganskt, Ari är Sveriges bästa träningsinstruktör och Danny är en finsk legend

Tre herrar från olika generationer och olika bakgrunder hörs i veckans Popula – vegankocken Mike Lazarevic, gruppträningsinstruktören Ari Lipponen samt finska artistlegendaren Danny.

Kocken Mike Lazarevic, 29 har inte alltid varit vegan, förr jobbade han på köttrestaurang och tyckte veganer mest innebar krångel. En dag såg han den omskakande dokumentärfilmen Earthlings och bestämde sig för att lämna allt animaliskt bakom sig. Idag jobbar Mike som vegankock och delar gärna med sig av sin gröna kunskap. Mikes mamma är från Finland och pappa från Serbien och även de och övriga familjen har lärt sig att uppskatta hans matlagning. Populas programledare Jasmin och Erkki hälsar på i köket hemma hos Mike och får smaka på en vegansk carbonara och smarriga kikärtspannkakor.

Det finns alternativ för allt idag. Behöver du till exempel grädde, välj havregrädde!

Ari Lipponen, 41 är träningsproffset som vunnit flertalet träningsutmärkelser i L.A. och blev även utsedd till Årets Gruppträningsinstruktör 2017 hemma i Sverige. Vi pratar om hur man får in rörelsen i vardagen och håller motivationen uppe året om. Ari vet hur man får till ett inspirerande träningspass och ger lyssnarna sina bästa proffstips.

Det är viktigt att träningen är kul så man orkar och vill fortsätta!

Och så backar vi tillbaka till förra veckans stora galakonsert #MittFinland Live och går backstage med Ilkka "Danny" Lipsanen, 75. Hemma i Finland är Danny en livs levande legend med en snart sex decennier lång karriär bakom sig. Han visar inga tecken på att sakta ner och turnerar fortfarande flitigt. För många andragenerationssverigefinnar är Dannys låtar rena nostalgin från barndomen, såsom Tahdon olla sulle hellä som han gjorde med Armi Aavikko i slutet av 70-talet.

Jag har 98 låtar som legat på topplistorna, så jag vill ha minst två till!

Popula – mångsidig radio på svenska och finska
Programledare Erkki Kuronen och Jasmin Lindberg
Fredag 8 december kl 20.40 i Sisuradio

Facebook/Instagram/Twitter: SRPopula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".