Popula 15 december 2017, Istria Sánchez Autio, Emil Grönvall, Kalled Mustonen
Jasmin Lindberg, Kalled Mustonen, Istria Sánchez Autio, Emil Grönvall och Erkki Kuronen Foto: Popula / SR Sisuradio
Popula – fre 15 dec kl 20.40 i Sisuradio

Istria och Emil sjunger in julen och Kalled vill spela annat än bad guys

Trubadurduon Istria Sánchez Autio och Emil Grönvall kommer till studion och framför en finsk julklassiker. Skådespelaren Kalled Mustonen gillar rollen som ambulansföraren Bengt-Ove.

Veckorna innan jul innebär bråda tider för kringresande musikanter. De sjungande brevbärarna Istria Sánchez Autio och Emil Grönvall är inga undantag från detta. Mitt i julturnén hinner de dock titta in hos Erkki och Jasmin i Populastudion och framföra den finska julklassikern Sydämeeni joulun teen ("Jag gör jul i mitt hjärta").

Det är den första finska julsången jag lärde mig, den är väldigt speciell för mig.

Att tröttna på julmusik finns inte på tapeten. Istria är dessutom född på juldagen, så julen är enbart förknippad med glada minnen med massa släkt och vänner på besök hemma i den lilla lägenheten där hon växte upp. Emil som spelar gitarr tycker dessutom att jullåtar är en trevlig utmaning rent musikaliskt.

De är roligare att spela än den vanliga repertoaren, mycket melodier och ackord.

Babylonsjukan, Kid Svensk, Tjuvheder, Hassel, Torpederna, Snabba Cash, Alex, Innan vi dör och Syrror – vad har alla dessa olika film- och tv-produktioner gemensamt? Jo, skådespelaren Kalled Mustonen! Vi pratar om utmaningarna med skådislivet, om den tuffa konkurrensen i branschen och så berättar Kalled hur trevligt det har varit att få spela den hyggliga ambulansföraren Bengt-Ove i tv-serien Syrror i två säsonger. Kalled har ju annars ofta fått spela lite hårdare karaktärer.

Man vill ju inte begränsa sig som skådespelare, man vill inte hamna i ett fack. Med större bredd får man också fler jobb.

Popula – kom i julstämning på två språk!
Fredag 15 dec kl 20.40 i Sisuradio
Programledare: Erkki Kuronen och Jasmin Lindberg

Facebook/Instagram/Twitter: SRPopula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista