Anna Virkkunen upptäcker teaterscenen och Juha Patronen skapar konst i Biskopsgården
Juha Patronen och Anna Virkkunen med programledarna Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen hängande. Foto: Popula / SR Sisuradio
Popula

Anna Virkkunen upptäcker musikalscenen och Juha Patronen skapar konst i Biskopsgården

38 min
Dansaren Anna Virkkunen tar med oss bakom kulisserna på Stadsteatern. Konstnären och designern Juha Patronen planerar för fullt inför sommarens EuroPride.

Musikalen My Fair Lady är en gammal klassiker som hade sin urpremiär år 1956. Den bygger på George Bernard Shaws pjäs Pygmalion om blomsterflickan Eliza Doolittle och hennes möte med en annan värld. Eliza möter språkprofessorn Henry Higgins av en slump och blir tillslut hans experiment. Higgins ska på sex månader lära Eliza att tala belevat! Förvandla henne från ingenting till drottningen av Saba.

Anna Virkkunen är en av dansarna i musikalen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. I Popula berättar hon om det givande samarbetet med kollegor i alla åldrar, hur vår syn på vårt språk har ändrats genom åren och hur metoo-kampanjen uppmärksammats på Stadsteatern.

Vi beger oss även till Biskopsgården i Göteborg och bekantar oss med konstnären och kläddesignern Juha Patronen. Juha målar, skulpterar, syr och har en sprakande, färggrann stil. Juha är dessutom sedan tio år engagerad i West Pride i Göteborg där han ansvarar för festivalens konstutställning. Nu pågår planeringen inför sommarens stora EuroPride 2018 som arrangeras gemensamt av Göteborg och Stockholm!

Popula med Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen
Repris från Fredag 12 jan 2018
Facebook/Instagram/Twitter: SRPopula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista