Albert och Eline driver med nätdejting och Frida Andersson föredrar intima spelningar
Frida Andersson, Erkki Kuronen, Jasmin Lindberg, Albert Häggblom och Eline Lundberg. Foto: SR Popula
Popula

Albert & Eline driver med nätdejting och Frida Andersson föredrar intima spelningar

I veckans tvåspråkiga Popula hälsar Jasmin och Erkki på både i teaterns och musikens värld. Med finlandssvensk touch.

Vi kikar in i replokalen hos teaterduon Eline Lundberg och Albert Häggblom. De är aktuella med en komedipjäs om nätdejting som belyser vilka distraktioner och valmöjligheter vi ställs inför i vår vardag. Tröskeln till att dejta vem som helst lite hur som helst är låg, man kan swipa höger eller vänster allt efter humör. Albert tycker att det är ansvarslöst.

Föreställningen handlar om ett ungt par som precis ska gifta sig. Några timmar innan bröllopet, med hela släkten väntande i kyrkan, visar det sig att bruden fortfarande har kvar Tinder i mobilen. Det slutar i en katastrof och leder till att båda två hamnar på Tinder och börjar dejta en rad andra personer.

Frida Andersson är vissångaren från finska Ekenäs som sedan åtta år bor i Stockholm och lugnt men stadigt byggt upp sin musikkarriär. Vi går på en intim spelning med Frida och pratar om varför hon föredrar att spela för en liten publik och vilka skillnader det är att spela i Sverige och Finland. Frida har dessutom börjat lära ut låtskrivande till andra som drömmer om en musikalisk framtid.

Popula med Erkki Kuronen och Jasmin Lindberg
Fredag 9 feb kl 20.40 i Sveriges Radio Sisuradio
Facebook/Instagram: SRPopula

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".