Plötsligt blev Jon Gavelin finsk
Jon Gavelin med Populas programledare Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen. Foto: Popula / SR Sisuradio
Programledare Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen

Plötsligt blev Jon Gavelin finsk

32 min
Hur tacklar man ett besked om att ha en annan biologisk pappa?

Under en väldigt speciell vecka 2015 började skådespelaren Jon Gavelin ana att allt kanske inte var riktigt som han dittills trott. En dokumentär om skådespelaren Rolf Lassgård blev upprinnelsen, i den framkommer att Rolf vid 27 års ålder fick veta att han hade en annan biologisk pappa. De kommande dagarna föll ytterligare pusselbitar på plats, en efter en. Till slut bekräftade föräldrarna känslan som byggts upp i Jon – han hade en annan pappa. En finsk pappa som han aldrig träffat. 

Jon är inte bitter över sanningen, snarare lättad. Nu förstår han varför han och hans bror inte liknar varandra särskilt mycket. Och egentligen har ju inget grundläggande ändrats. Jon ser tvärtom att han fått en ytterligare dimension i tillvaron – och som bonus en oväntad men spännande koppling till Finland! Han har redan träffat en okänd storebror och vill gärna bekanta sig ännu mer med sin fars sida.

Popula – långpratig radio med finska gener

Detta är en repris från 20 april

Fredag 11 januari kl. 20.40 i Sisuradio

Programledare Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen
Facebook/Instagram: SRPopula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista