SVT-aktuella Jari Salonen tatuerade sin penis: Jag skulle aldrig göra om det

2:18 min

Var gör det mest ont att bli tatuerad? Musikern och Ludvikabon Jari Salonen vet, då nästan hela hans kropp är täckt av tatueringar.

Pappa Fredi visade vägen

Tatueringar har alltid varit en naturlig del av Jari Salonens uppväxt. Hans pappa Fredi Pelkonen var en av Stockholms första tatuerare och drev en tatueringsstudio i Hässelby. 

– När jag och min bror var unga snodde vi nycklarna till farsans studio och tatuerade varandra i smyg, berättar Jari om de tidiga åren.

Första kunden en stammis på lokalkrogen

Teckningsintresset växte och det ledde så småningom till att Jari också började tatuera. Hans första tatuering var ett indianhuvud som han tatuerade på en av stammisarna på lokalkrogen. Det var hans pappa som hade övertalat mannen genom att ersätta honom med en flaska sprit.

Tatuerade sitt könsorgan – "Baby your cock's on fire" 

Jaris kropp är täckt av tatueringar och i tvåspråkiga Popula berättar han om eldflammorna han själv tatuerat på sin penis. 

Om man tänker att den inte kan bli mindre så finns det en level till. Jag ifrågasatte min mentala hälsa när jag gjorde det och skulle inte vilja göra om det.

Smärtan var också på en helt annan nivå än i vanliga fall.

– Det där slog allt, jag mår illa bara jag tänker på det, säger han om penistatuerandet.

Aktuell i SVT-serie

Just nu syns Jari Salonen i tv-serien Tatuerad – Minnen i bläck från SVT Finska. Han är en av de sverigefinländare som berättar om sina tatueringar och vad de betyder. Många sverigefinnar har tatuerat in motiv med koppling till Finland, såsom finska lejon eller karelska vapen.

– Jag har själv ett finskt lejon på skenbenet, säger Jari.

Lät sonen tatuera

Jari ser hela sin kropp som en canvas som han täcker allt eftersom – så länge det finns hud finns det hopp, som han brukar konstatera. På vänstra armen finns en figur som hans fyraåriga son Lennon själv fick tatuera in.

– Jag planerade först att jag skulle tatuera in ett motiv som han tecknat, men så tänkte jag att varför inte låta grabben göra det själv! Så jag satte maskinen i hans hand och nu sitter den där, säger Jari och skrattar.

Jari Salonen med sin son Lennon

Sjunger och spelar gitarr

I vår släpper Jari Salonen även nytt material med hårdrocksbandet Blackribbon, där han både sjunger och spelar gitarr. Bandet har sin hemvist i Upplands Väsby som enligt Jari är Sveriges hårdrocksmecka.

– Både jag och trummisen har lirat på Väsbyscenen i många år, det är verkligen största scenen för hårdrock i Sverige. Det finns mycket finnar också, "Finlands Väsby" säger man ju, haha...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista