POPULA

Sini Saarela kämpar för miljön och Minerva Ekrelius värnar om djuren

60 min
Greenpeace-aktivisten Sini Saarela hamnade i ryskt fängelse, men ger ändå inte upp klimatkampen. Djurrättsaktivisten Minerva Ekrelius hoppas att fler vill bli veganer.

För fem år sedan greps Sini Saarela när hon försökte borda ett ryskt oljeborrningsfartyg i Barents hav. Hon häktades tillsammans med 30 andra Greenpeace-aktivister och anklagades för sjöröveri och huliganism. Hon släpptes och är numera en av Finlands mest kände miljöaktivister. I Popula berättar hon om tiden i fängelset, anonymiteten i Sverige och hur hon fortfarande kämpar för klimatet.

Djurrättsaktivisten och grafiska formgivaren Minerva Ekrelius har alltid älskat djur, så när hon blev vegan föll allt på plats. Hon ville leva som hon lär och inte äta djur som inte själva kan stå upp för sig själva. Skulle Minerva vara ett djur skulle hon vara en hund för att de lever i nuet och visar sina känslor.

Ja lisäksi Jasmin, Erkki ja Julia pohtivat omaa aktivismihistoriaansa sekä tulevaa aprillipäivää.

Repris från mars 2019.

Programledare: 
Jasmin Lindberg och Erkki Kuronen

Producent: 
Julia Wiræus

Popula – tvåspråkig radio sedan 2014
Fredag 29 mars kl 20.40 i Sveriges Radio Sisuradio 
Facebook/Instagram: SRPopula

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista