AMANDA JENSEN NYKOMLING I KVÄLLENS PROGRAM

Det blev en händelserik vecka på Svensktoppen. När juryns röster var räknade (söndag 15/2) så visade det sig att hela tre nykomlingar tagit sig in på listan! Takida på niondeplatsen med ”Handlake Village”, Brolle med ”Är det mig du gråter för” på sjätteplatsen och Amanda Jenssen blev veckans högsta nykomling på femteplatsen med ”Greetings from space”.

Bland de nya utmanarna märktes Larz-Kristerz som nu tar upp kampen med sina forna konkurrenter Scotts med låten Carina som de framförde i just dansbandskampen.

- Vi var egentligen lite rädda för den låten först, men när vi fick arrangera om den så har det blivit en riktigt favorit även för oss! berättar Micke Eriksson från Larz-Kristerz.

Kevin Borg behöll förstaplatsen medan Lars Winnerbäck och Miss Li petade ned Jill Johnson och tog över andraplatsen med sin ”Om du lämnade mig nu” som dessutom firar 75 veckor på listan.

Det blev också riktig discostämning under programmet när vi testade melodifestivalaktuella Agnes senaste singel ”Release Me”. Agnes som många börjat kalla för ”Discodrottning”.

- Det tycker jag bara är roligt! Jag gillar verkligen discomusik, framförallt från 80-talet, Whitney Houston är min stora idol, berättade Agnes.

Och hur det går för Agnes, Lars-Kristerz och de andra utmanarna avslöjar vi 11.03 nu på söndag 22/2. Hörs då!

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".