LARZ-KRISTERZ VANN SVENSKTOPPSKAMPEN

Det är stor rörlighet på Svensktoppen just nu - förra veckan fick vi tre nykomlingar och den här veckan två. Dels vår nya discodrottning Agnes med sin ”Release Me” som blev veckans högsta nykomling på femteplatsen, men rakt in på sjundeplatsen gick också dansbandet med Sveriges vidaste byxben; Larz-Kristerz. Och det innebar att de knuffade ut sina gamla rivaler Scotts som i och med sin 11:e plats trillade ur listan.

- Det ät fantastiskt roligt att vi går in på listan, men tråkigt att Scotts trillar ur -men de kommer snart igen! konstaterade Peter Larsson från Larz-Kristerz.

Amanda Jenssen avancerade från femte till tredjeplatsen medan Lars Winnerbäck och Miss Li behöll andraplatsen och Idol-Kevin förstaplatsen.

Den här veckan började vi också att testa utslagna melodifestivallåtar. Först ut med chans till revansch är Nina Söderquist och Shirley Clamp.

- Jag hoppas verkligen på revansch, det kändes lite snopet i Göteborg men jag är absolut inte bitter. Men det känns jättebra att radiolyssnarna nu får höra hur låten egentligen ska låta, det vill säga när min röst är bra! kommenterar Shirley Clamp.

Kommer Svensktoppsjuryn att vara mindre svårflirtad än TV-tittarna? Det får vi veta på söndag 1:a mars - observera vår starttid 13.03 (pga Vasaloppet)

Vi hörs!

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".