29/3 SANNA NIELSEN HÖGSTA NYKOMLING

Förra året hade hon stora framgångar på Svensktoppen med ”Empty Room”, nu verkar det som att Svensktoppsjuryn även tagit till sig uppföljaren ”I can catch the moon”. En låt som för övrigt kunde ha blivit Sanna Nielsens melodifestivalbidrag, då hon valde mellan den och Empty Room.

Lars Winnerbäck och Miss Li behåller förstaplatsen, men Jill Johnson börjar att knappa in – det skiljer nu bara 37 poäng dem emellan.

Susanne Alfvengren fick en omtest och bland veckans utmanare märktes också Måns Zelmerlöw;

-  Det var ett tag sen jag låg på Svensktoppen så det vore jättekul om svensktoppsjuryn gillar Hope and Glory! konstaterade Måns Zelmerlöw som också berättade att han hämtat sig både från en förkylning och den första besvikelsen efter melodifestivalen. 

Erik Segerstedt och Sofia Berntsson är också med och utmanar, liksom ”Tingeling”-gänget med sin omdebatterade ryska version av den redan kultförklarade låten;

- Vi har ännu fler versioner av Tingeling på gång framöver, men om det blir turné vet jag inte. Vi har ju blivit lite överrumplade av all uppmärksamhet, konstaterade Micke Lindgren.

Nu är det upp till de 4.000 personer som sitter i Svensktoppsjuryn att säga sitt om utmanarna och de 10 som redan ligger på listan. På söndag 11.03 får vi veta hur det gått.

Hörs då!

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".