5/4 REVANSCH FÖR MÅNS OCH TINGELING

Vi fick två nykomlingar den här veckan. Rakt in på fjärdeplatsen gick Grotescokollektivet med sin uppmärksammade ryska version av ”Tingeling”. 

- Wow! Vilken överraskning, vad kuuul!!! Det har ju varit lite av en ”våt dröm” för oss att Tingeling skulle gå in på Svensktoppen! berättar Micke Lindgren, som också har en ny teori om varför låten retade upp en del ryssar:

- Texten till låten är ju ett hopkok av nonsensord och riktiga ryska fraser. På ett ställe trodde jag att vi sjöng  ”Hej Putin”, men nu visar det sig att det vi sjöng betyder motsatsen, ”Hejdå Putin”...

Det blev också ordentlig revansch för Måns Zelmerlöw som gick in på andraplatsen, blott fyra poäng efter Lars Winnerbäck.

- Det är lite bittert att det skiljer så lite, men det är en ära att komma så nära bakom Winnerbäck. Jag är jätteglad - det är ju Melodifestivalen eller Svensktoppen som gäller. Nu kan jag skryta med att jag är tvåa på Svensktoppen!

Bland veckans utmanare märktes bl a Susanne Alfvengren som fick en ny omtest, Mando Diao och BWO. Alexander Bard med en överraskande nyhet om Melodifestivalen;

- Vi står över nästa år, men det är inte omöjligt att vi är tillbaka i tävlingen 2011!

Det rör på sig i Svensktoppssverige! Vi hörs igen på söndag 12/4- Glad Påsk i förväg!!

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".