19/4 MÅNS ETTA SARAH HÖGSTA NYKOMLING

Med 44 poängs marginal höll Måns Zelmerlöw undan för Lars Winnerbäck och Miss Li även den här veckan och behöll därmed förstaplatsen för andra veckan i rad med ”Hope and Glory”. Sarah Dawn Finer blev veckans högsta nykomling och gick rakt in på tredjeplatsen och reagerade så här när jag ringde upp och gratulerade;

-Åh vad glad jag blir! Det är så roligt att även den här låten går hem hos svensktoppsjuryn. Jag blev ju etta med ”I remember love” och det trodde jag aldrig skulle hända, det här känns stort för mig, nästan anrikt.

Och den berömda hissen - hur mår den?

-Ha! Ha! Nej, den vet jag faktiskt inte var den är ens. Den är ju inte min. Den kommer jag inte att använda något mer.

Bland veckans övriga nykomlingar märktes EMD som gick in på sjundeplatsen och Lili & Susie som gjorde comeback på Svensktoppen efter 20 år på niondeplatsen.

Men konkurrensen bland Melodifestivalartisternahårdnar, och nu ger sig även årets vinnare Malena Ernman in i leken som utmanare;

-Mitt musikintresse började ju med Svensktoppen, så det här ska bli riktigt intressant att se hur det går, är Malenas spontana kommentar när jag haffar henne mellan möten och repetitioner.

Det har ju även spekulerats en hel del kring hur ”La Voix” ska fungera i radion och på topplistor;

- Ta den till era hjärtan, eller släng ut den – oj, oj, oj det här är spännande, men jag är glad hur det än går, avslutar Malena.

Vi hörs!

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".