10/5 AF UGGLAS RAKT IN PÅ ANDRAPLATSEN

Det blev som ett dejà-vu från årets Melodifestival på veckans Svensktoppen– Malena Ernman etta och Caroline af Ugglas nu tvåa. Till skillnad från festivalen så leder Malena fortfarande överlägset med sina 704 poäng, Caroline fick 386.

- Jag har aldrig tidigare fått vara med på Svensktoppen – och nu dessutom tvåa – jag är jätteglad och lite mållös! Dessutom känner jag mig nu mogen, smickrad och bra! Tack alla ni som röstat! konstaterar Caroline när jag ringde upp och gratulerade.

Det blev inga större förändringar på listan, förutom att de glada provokatörerna i Grotescokollektivet fick lämna listan med sin ryska version av ”Tingeling”. Bland veckans utmanare märktes Sonja Aldén, Ulf Lundell och snart albumaktuella The Poodles vars senaste singel ”Out of Ten” nu testas;

- Den handlar om ett uppbrott i en relation, den är lite sorglig, berättade Jakob Samuel från bandet.

Och på tal om relationer, i skvallertidningarna har det ju spekulerats om en relation mellan The Poodles trummis och Carola, så jag passade på att fråga om Jakob visste något;

- Du, det är det många som undrar, men det är lite svårt för mig att diskutera, konstaterade Jakob skrattande.

Nu sticker jag till Moskva för att bevaka Eurovision Song Contest – Vi hörs därifrån under veckan och därför rycker också Claes-Johan Larsson in som programledare på söndag 17/5.

/Carolina