31/5 FÖRSOMMARMJUK SEBASTIAN VILL IN PÅ LISTAN

Det blev inga större förändringar på veckans lista, Svensktoppsjuryn verkar nöjd och inte sugen på större förändringar just nu. Malena kvar i topp, följd av Caroline af Ugglas och Sarah Dawn Finer. Per Gessle fick en omtest eftersom han slutade på 11:e plats med sin ”The Party Pleaser”.

Bland veckans övriga utmanare märktes t ex Sebastian Karlsson, känd från Idol och Melodifestivalen. Serial Lovers sjunger han om;

-Peter Kvint har skrivit musiken och jag texten. Den handlar om jakten på lycka och kärlek, berättade Sebastian.

Sebastian har börjat jobba med nästa album där han troligtvis ska skriva både musiken och texterna själv, men någon större turné är inte inplanerad i sommar:

- Nej, det kanske blir någon enstaka spelning. Jag känner mig ganska tillfreds med livet just nu, lite skönt försommarmjuk i kroppen.

Sulo, Melody Club och Svensktoppsveteranen Christina Lindberg har också chans att gå in på listan. Christina som ju de flesta fortfarande associerar med ”De sista ljuva åren” som hon och Lasse Stefanz låg 65 veckor med på listan i slutet av 80-talet. Nu handlar det dock om countrymusik;

- Jag gillar många sorters musik, och country kom jag i kontakt med tidigt under min karriär. Nu sjunger jag tillsammans med min systerson Christopher Heino-Lindberg och det är väldigt kul!

Hur det gått för de nya utmanarna hör du på söndag – Vi hörs!

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista