Miss Li och Carolina

7/6 MISS LI UTMANAR SIG SJÄLV

Tillsammans med Lars Winnerbäck passerade Miss Li nu 91 veckors-strecket på Svensktoppen med ”Om du lämnade mig nu” – och därmed så är de nu också fyror på Svensktoppens rekordlista över låtar som legat flest veckor. Men Miss Li utmanar också den här veckan med en egen låt; ”I heard of a girl”;

- Det är en låt som handlar om mobbing och utanförskap. Jag sjunger om en ung flicka, men det kan ju hända vem som helst och i vilken ålder som helst, berättar Miss Li när hon är på besök i Svensktoppsstudion.

Bland veckans övriga utmanare märktes t ex Salem Al Fakir med ”Astronaut”, Svänzonz med ”Kärleken förändrar allt” och Idolvinnaren och tidigare Svensktoppsettan Kevin Borg;

- Åh vad kul att ha chans att få vara med på Svensktoppen igen! konstaterar en glad Kevin när jag får tag på honom på telefon.

Låten som vi testar är ”Street Lights”;

-  Jag valde den själv som andra singel. Den är glad och det går lika bra dansa som att grilla till den!

Listan i övrigt bjöd inte på några större överraskningar. Malena Ernman kvar som etta, men Sarah Dawn Finer tog över andraplatsen från Caroline af Ugglas som nu är trea. Per Gessle blev veckans enda nykomling, men hans närvaro på listan gjorde att Ulf Lundell trillade ur.

Ny lista som vanligt nu på söndag 11.03 – Vi hörs då!

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".