21/6 LEDIN OCH ARASH NYKOMLINGAR

Tomas Ledin och Arash får sällskap in på Svensktoppen och blir nykomlingar på sjunde respektive åttondeplatsen. Miss Li fick en andra omtest som utmanare med ”I heard of a girl”, men avancerar också tillsammans med Lars Winnerbäck lite överraskande till andraplatsen med ”Om du lämnade mig nu”.

Malena Ernman behöll förstaplatsen för nionde veckan i rad.

Bland veckans nya utmanare märktes t ex Style med sin ”Vill ha dig igen”;

- Nej, det är inte en cover på vår gamla hit ”Jag vill ha dig” utan en helt ny låt faktiskt där vi istället lånat några textrader av oss själva, berättade Christer Sandelin som också konstaterade att Style är ute och turnerar hela sommaren i både Sverige och Norge, eller som han kärnfullt uttryckte det;

- Det blir fullt mos!

Veckans enda riktiga sommarlåt framfördes av Grotescokollektivet som nu är aktuella med ett album med olika ”Tingeling”-låtar. Solstingeling heter deras utmanare;

- Den här gången heter min karaktär X-tra, berättar Micke Lindgren. Det är en medelklasskille från Bromma i Stockholm som egentligen vill vara svart och som älskar reggae!

Perssons Pack och Annika Norlin samt Markus Fagervall är också med och utmanar till nästa vecka. Hur det går? Det får du höra 11.03 i P4 på söndag!

Vi hörs!

/Carolina