Tårtkalas med Benny och Helen - BAO firar 5 år på Svensktoppen

Låten som har slagit alla rekord möjliga på Svensktoppen har nu även lyckats med konststycket att passera 5-årsgränsen på listan! Självklart var vi tvungna att fira detta, så jag stämde träff med Benny Andersson, hans orkester och Helen Sjöholm för högtidlig överlämning av en Svensktoppstårta – något som för övrigt blivit en trevlig sommartradition….

- Det här är ju helt otroligt utbrast Benny och Helen samstämmigt. Fast vi trodde nog redan 2004 när låten testades att den skulle gå in, men aldrig att den skulle bli en så´n här långkörare!

Och har de någon teori om varför den blivit så populär då?

- Ja, jag tror att texten spelar en stor roll. Att det handlar om en stark kvinna som står bakom sin man vad som än händer och så tror jag att det har blivit som en trygghet att höra ”Du är min man” varje vecka på Svensktoppen, konstaterar Benny Andersson.

Du är min man som för övrigt lagom till 5-års jubiléet ligger på tredjeplats, tvåor är fortfarande Lars Winnerbäck och Miss Li med ”Om du lämnade mig nu” och Malena Ernman behåller förstaplatsen för 12:e veckan i rad.

Bland veckans utmanare märktes t ex Europe, Shirley Clamp och Rolandz – med komikern Robert Gustafsson bakom mikrofonen;

- Ja, det är ju min karaktär Roland Järverup från filmen ”Torsk på Tallinn” som fått ett eget dansband. Roland är ju väldigt förtjust i dansbandsmusik, själv har jag väl mest varit nyfiken på hur den här världen sett ut.

Hur har då besöket i dansbandsbranschen varit än så länge?

- Jag måste erkänna att jag blev lite paff när vi spelade i Älvdalen tillsammans med Larz-Krizterz, jag menar, som komiker är jag ju van vid att publiken följer vad som händer på scenen hela tiden. Men nu lyssnade de bara på mig i början och sen var de fullt upptagna av att dansa med varandra! – Men det har jag nu förstått är det bästa betyg ett dansband kan få, avslutar Robert Gustafsson skrattande.

Nu sticker jag förresten iväg på semester i 5 veckor, men det gör ju som bekant aldrig Svensktoppen  - så nu under vecka 29-33 är Claes-Johan Larsson på plats som programledare och han har utlovat många roliga överraskningar och spännande gäster – missa inte det!

Vi hörs igen i augusti!!!!

/Carolina